Friday, January 23, 2009

AJL 23

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari tu aku dah bagitau kat Ezora (nama sebenar Azura..saja jah bagi nama Ezora macam cerita Ezora tu) yang Meet Uncle Hussain akan jadi Juara Lagi. Depan Hannah (ratu tengok cermin) and Tengku ( Kelisa TV 77) kalau tak silap...
Tapi aku kata Faizal Tahir akan still menang something...
And keputusannya, seperti yang dijangka...

Faizal Tahir menang:
  • Vocal terbaik- Sampai Syurga
  • Persembahan terbaik-Sampai Syurga
  • Balada-Sampai Syurga
Yang sentap sikit adalah kategori Etnik Kreatif dimenangi oleh lagu Farawahida.. Bila dengar balik lagu and gaya fia nyanyi, macam lagu R&B yang diselitkan skit2 dengan muzik Cina jah! Tak dak gaya irama Malaysia atau etnik kreatif pun!!

Meet Uncle Hussain, seperti yang dijangka. Even dalam kereta Abg Raf (Honda Accord WPN 9094) pun aku dah bagitau dia (waktu tu dia tengah lalok mengantuk geLL balik from koleq).

Hahaha...

That's all..
video

9 comments:

  1. yang menang sume anak emas media prima...sentap!

    ReplyDelete
  2. SaLaM SauDaRa IzZaT,

    Vokal si Lan dr M.U.H tu mmg diakui unik. Berbeza dr yg lain. Rsnye ssh nk jmpe org lain yg blh nyanyi lagu tu mcm dia.

    Tp yg peliknya, bila bercakap, suara mcm tkde pulak kan? Serak2 basah gitu...

    Ape pn, mmg enjoy tgk A.J.L mlm tu. Gaya persembahan si Faizal Tahir nyata berbeza. Mmg layak dpt anugerah persembahan terbaik.

    Cume yg sedey skit, bab etnik kreatif. Bajet2 lagu mawi & heliza (doa dlm lagu) tu yg juara, tup-tup dpt kt org len. Walopon zahid yg tlg bwk lagu tu, tp still maintain kesedapannya. CayaLah~!!

    Ape pn, terpulanglah pd penilaian masing2. Bak kate pepatah, "tepuk dada, tanya selera"...

    ~WaLLahuaLam~

    ReplyDelete
  3. to srikandi negara:
    agak r..suara lan unik sangat..
    pitching suara yg kadang2 pompuan pun tak sampai..
    tq for ut comment...

    to paan:
    motif meet uncle hussein anak kesayangan media prima?
    huhuhu

    ReplyDelete
  4. SaLaM SauDaRa IzZat,

    Kelakar bila bace murai.com. Baju si cherryl samad pn jadi isu..

    Dgr crite si Faizal Tahir nk stop menyanyi. Betol ke???

    ~WaLLahuaLam~

    ReplyDelete
  5. faizal tahir deserve utk menang. mmg bbakat sejak dari oiam lagi. Tahniah Faizal. we always support u!

    ReplyDelete
  6. to srikandi negara:
    idok ler tau pasal faizal tahir tak nak sambung menyanyi tu. mungkin boleh dikongsi bersama?

    to danial:
    waktu faizal tahir dah menang, waktu tu lar baru kau minat dia kan?

    to afifah a.k.a pipon:
    tok sah dengki dgn aku lar..hahaha

    ReplyDelete
  7. oh, rupenye die bkn nk berhenti nyanyi, just nk berehat sementara wife die bersalin ank ke-3 diorg..die nk menulis lagu dulu...nnti2 smbung balik la kot....roger n out-

    ~WaLLahuaLam~

    ReplyDelete
  8. to srikandi negara:
    oho..tunggu isteri bersalin lar ni...

    ReplyDelete